Blogger Template by Blogcrowds.

ΟΨΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τίτλος: Όψεις μετανάστευσης και μεταναστευτικής πολιτικής στην Ελλάδα σήμερα

Συγγραφείς: Γεωργαράκης Ν., Σαρρής Ν., Στρατουδάκη Χ., Βαρουξή Χ., Τσακηρίδη Ο., Μιχελογιαννάκης Γ., Φραγκίσκου Α., Σταθοπούλου Θ., Τσίγκανου Ι., Ροϊνιώτη Ε., Ελευθερίου Ν., Ηλιού Κ., Χαϊνάς Ε., Φατούρου Ι., Λαμπράκη Ι., Δημητρίου Γ., Καρκανιά Χ., Κορομηλάς Η.

Έκδοση: Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, Αθήνα 2009

ISBN: 978-960-6834-04-2

Σελίδες: 388

Τιμή με έκπτωση: 17,00€



Ο παρών τόμος αποτελεί συλλογή κειμένων ομαδικής και ατομικής ερευνητικής εργασίας. Πρόκειται για το απόσταγμα ερευνητικών εμπειριών που προέκυψαν κατά την εκπόνηση του έργου με τίτλο "Αθήνα και μετανάστευση: Εμείς και οι "άλλοι", οι "άλλοι" και "εμείς", που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Πολιτικής Κοινωνιολογίας του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών. Σκοπός του έργου ήταν η διερεύνηση των λιγότερο ορατών ή και αθέατων όψεων "απόρριψης" ή "αποδοχής" του "ξένου" ως "άλλου", "διαφορετικού" αλλά κυρίως ως "επικίνδυνου" στο συλλογικό κοινωνικό συνειδητό και ασυνείδητο της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας.

Η συμβολή του τόμου αυτού στη μελέτη του μεταναστευτικού ζητήματος συνίσταται στην ανάδειξη ιδιαίτερων πτυχών της προσωρινής και μόνιμης εγκατάστασης μεγάλου αριθμού μεταναστών στη χώρα μας. Τα κείμενα που έχουν συμπεριληφθεί στην παρούσα έκδοση ανιχνεύουν επιμέρους διαστάσεις του φαινομένου της μετανάστευσης σε σχέση με την κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας και συναρθρώνονται σε ένα ενιαίο σύνολο πλαισιώνοντας το συνεκτικό άξονα του συνολικού εγχειρήματος.

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα