Blogger Template by Blogcrowds.

ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΑΙ Η ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ

Τίτλος: Το Μακεδονικό και η Γιουγκοσλαβία - Πλήρη τα απόρρητα γιουγκοσλαβικά έγγραφα 1950-1967

Επιμέλεια: Κων/νος Κατσάνος

Μετάφραση: Σταυρούλα Μαυρογένη

Εκδόσεις: Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών,Εκδ. Αδελφών Κυριακίδη,Θεσσαλονίκη 2009

Σελίδες: 304

ISBN:978-960-467-131-1

Τιμή με έκπτωση:22,61€



Το Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Σερβίας, στην κατοχή του οποίου βρίσκεται πλούσιο αρχειακό υλικό, με ιδιαίτερη ικανοποίηση εξέτασε το αίτημα της Εταιρείας Μακεδόνικων Σπουδών στη Θεσσαλονίκη, το οποίο προέκυψε από την επιθυμία να παρουσιασθούν τεκμηριωμένα οι πολιτικές διεργασίες στα Βαλκάνια μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ενώπιον των αναγνωστών βρίσκεται αναμφίβολα ένα πολύτιμο τεκμηριωμένο αποδεικτικό υλικό, το οποίο είναι καρπός έρευνας και συνεργασίας ειδικών μελετητών και ερευνητών σχετικά με το ζήτημα των ελληνογιουγκοσλαβικών σχέσεων. Η παρούσα έκδοση περιλαμβάνει ένα μόνο τμήμα των πολυαρίθμων εγγράφων, τα οποία αποκαλύπτουν τις περίπλοκες και πολυσήμαντες διεργασίες στη διαμόρφωση της γιουγκοσλαβικής και ελληνικής πολιτικής σχετικά με το Μακεδόνικο Ζήτημα.

Το ιστορικό και η γέννηση των επιμέρους διεργασιών στα Βαλκάνια είναι ουσιαστικής σημασίας για την εξέταση της τρέχουσας κατάστασης και των πιθανών κατευθύνσεων για την άρση των παρεξηγήσεων μέσω αυτών ενισχύεται με τον καλύτερο τρόπο το πνεύμα συνεργασίας και η καλύτερη αμοιβαία κατανόηση που στηρίζεται σε κοινές πολιτισμικές και δημοκρατικές αξίες.
Εκκινώντας από αυτό το πλαίσιο αξιών, το Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Σερβίας εκφράζει τις ευχαριστίες του προς όλους όσοι με την προσπάθειά τους κατέστησαν δυνατή την παρουσίαση αυτών των εγγράφων στο ευρύτερο αναγνωριστικό κοινό και εκφράζει την πεποίθησή του ότι η συνεργασία με την Εταιρεία Μακεδόνικων Σπουδών θα είναι και στο μέλλον πιο επιτυχής και περισσότερο γόνιμη.

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα