Blogger Template by Blogcrowds.

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ

Τίτλος: Ταξίδι στην Ικαρία
Συγγραφέας: Etienne Cabet
Έκδοση: Εταιρεία Ικαριακών Μελετών 2010
Σελίδες: 687
ISBN: 978-960-88697-4-5
Τιμή με έκπτωση: 27,00€



«Ο Ετιέν Καμπέ ανήκει σε εκείνους τους κοινωνικούς μεταρρυθμιστές, που η αγάπη τους για την ανθρωπότητα είναι εξίσου απεριόριστη με την πίστη τους στη δύναμή τους να τη σώσουν, γράφει η Μαρία Λουΐζα Μπερνέρι στο βιβλίο της Περιήγηση στην Ουτοπία.

Όταν ο Ετιέν Καμπέ έγραφε το έργο του Ταξίδι στην Ικαρία, η Ικαρία ζούσε πλέον στον απόηχο των χρόνων της αφάνειας. Η αλληλεγγύη, η ισότητα και η απόδοση της κυριαρχίας στη γενική βούληση της κοινότητας, αργότερα δημογεροντίας, είχαν ξεπεραστεί. Οι Καριώτες είχαν εγκαταλείψει τη Λαγκάδα και την Κάμπα και ο τρόπος διαβίωσης και κοινής συμπεριφοράς είχε αλλάξει.

Σίγουρα ο Ετιέν Καμπέ δεν είχε επισκεφθεί την Ικαρία και ίσως να μη γνώριζε ότι λίγους αιώνες πριν οι Καριώτες, στα χρόνια της αφάνειας, όπως γράφει ο Ιωάννης Μελάς, ζούσαν σχεδόν όπως ο ίδιος ο Καμπέ φανταζόταν την κοινωνία του.

Η Εταιρεία Ικαριακών Μελετών γνωρίζοντας το έργο και την πορεία της ζωής του θέλησε να εκδώσει το βιβλίο του Ταξίδι στην Ικαρία, το έργο ενός οραματιστή ο οποίος τίμησε τον Ίκαρο επιλέγοντας το όνομά του, που είναι σύμβολο ταυτισμένο με την ελευθερία, για τον μεταρρυθμιστή της ουτοπικής γραπτής Ικαρίας του».

"Δύο λόγια για την έκδοση" απο τον Χριστόδουλο Ξενάκη, πρόεδρο της Εταιρείας Ικαριακών  Μελετών.





Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα