Blogger Template by Blogcrowds.

2ο Φεστιβάλ Χαρακτικής Αθηνών




ΤΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ και η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΑΡΑΚΤΩΝ στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Χαρακτικής Αθηνών εγκαινιάζουν την έκθεση


ΠΛΑΝΟ Β/ PLAN B


τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2012, στις 8 μ.μ., στο Μέγαρο Εϋνάρδου  
(Αγίου Κωνσταντίνου 20, δίπλα στο Εθνικό Θέατρο). 

Στην έκθεση, που είναι αφιερωμένη στη μνήμη της χαράκτριας Τόνιας Νικολαΐδη, παρουσιάζονται στο ισόγειο του κτιρίου έργα 43 καλλιτεχνών, μελών της Ένωσης Χαρακτών.
Ο γενικός τίτλος του φεστιβάλ, αλλά και της παρούσας έκθεσης, είναι Plan B. Ένας τίτλος που συνδέει, από τη μια, τις εκδηλώσεις με τη σημερινή πραγματικότητα της ματαίωσης σχεδίων και ονείρων και της ανάγκης για ένα νέο όραμα ανόρθωσης της κοινωνίας, και, από την άλλη, ορίζει κάποιες κατευθύνσεις σχετικές με τη διαδικασία της καλλιτεχνικής πράξης.
Στον δεύτερο όροφο του κτιρίου φιλοξενείται μία ακόμη ενδιαφέρουσα έκθεση, με τίτλο (Α)ορατές πόλεις – τίτλο που ταιριάζει με το περιεχόμενό της. Πρόκειται για την παρουσίαση ενός καλλιτεχνικού βιβλίου (libre dartistes) φιλοτεχνημένου στο χέρι, που αποτελείται από δεκαεπτά επιλεγμένα χαρακτικά έργα μιας ομάδας σπουδαστριών και σπουδαστών του εργαστηρίου Χαρακτικής στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με την επίβλεψη του καθηγητή Μανόλη Γιανναδάκη.


Παράλληλα, την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012 στο βιβλιοπωλείο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης, Αμερικής 13, παρουσιάζονται έργα του  Μάρκου Ζαβιτζιάνου,Χαρακτικά, στις 8.00 μ.μ.  Ο Μάρκος Ζαβιτσιάνος θεωρείται ένας από τους πρωτεργάτες της νεοελληνικής  χαρακτικής. Τα έργα της έκθεσης προέρχονται από τις Συλλογές του ΜΙΕΤ, της Αlpha Bank και του Ανδρέα Δεληβοριά.  Με την ευκαιρία της έκθεσης το Μορφωτικό Ίδρυμα εξέδωσε το βιβλίο ΜΑΡΚΟΣ ΖΑΒΙΤΖΙΑΝΟΣ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΑ,  που περιλαμβάνει αναλυτικό χρονολόγιο, έργα και κείμενα του καλλιτέχνη καθώς και κείμενα για τον καλλιτέχνη (μεταξύ άλλων Κ. Παλαμά, Ζ. Παπαντωνίου).
 

Μέγαρο Εϋνάρδου 
Διάρκεια έκθεσης : 1 - 27 Οκτωβρίου 2012
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 10 π.μ.–2 μ.μ.
Τετάρτη & Παρασκευή 6 – 8 μ.μ., Σάββατο 12-2 μ.μ.
Δευτέρα και Κυριακή κλειστά
Είσοδος ελεύθερη.
Πληροφορίες: 210 5223 101, 210 5223540, 210 3234 267

Βιβλιοπωλείο ΜΙΕΤ
Διάρκεια έκθεσης : 2 - 24 Νοεμβρίου 2012
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Τετάρτη - Σάββατο 9:30 π.μ. – 3:30 μ.μ.
Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή 9:30 π.μ. – 8:00 μ.μ.
Πληροφορίες : 210 36 14 143



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα