Blogger Template by Blogcrowds.

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΕΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Τίτλος: Θέματα Πολιτειολογίας και Πολιτικής
Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Ι. Δεσποτόπουλος 
Επιμέλεια: Μ.-Γ. Λίλυ Στυλιανούδη 
Έκδοση: Ακαδημία Αθηνών, Αθήνα 2012 
Σελίδες: 119 
ISBN: 978-960-404-234-0
Τιμή με έκπτωση: 6,30€


 "Το βιβλίο αυτό, με τίτλο «Θέματα Πολιτειολογίας και Πολιτικής», συγκροτημένο από κείμενα για θέματα πολιτειολογίας είτε πολιτικής στην ευρύτερη έννοιά της, απευθύνεται προπάντων προς τη νέα γενιά των Ελλήνων, για να συμβάλει στη αυτογνωσία των ως υπεύθυνων πολιτών. 
Παρουσιάζει στο πρώτο μέρος τη γένεση και την προβληματική της δημοκρατίας και την αξία ως προς αυτήν και απαξία των μέσων αθρόας επικοινωνίας, καθώς και ό,τι επιφέρει σ’ αυτήν η λεγόμενη παγκοσμιοποίηση, αλλά και τους πρωτόφαντους μεγάλους κινδύνους του ανθρώπινου γένους στην εποχή μας· στο δεύτερο μέρος δύο καίριες φάσεις της πολιτειολογίας του Πλάτωνος, τις σχέσεις ισότητας και δικαιοσύνης είτε κατά τον Πλάτωνα είτε κατά Αριστοτέλη και άλλα· στο μέρος τρίτο, αιτήματα πολιτικά του συγγραφέως: για θέσπιση άρτιου συστήματος επωνύμου, για κατάργηση του θεσμού του όρκου, για υποστήριξη της οικονομίας, για προστασία της γλώσσας και περί της ονομασίας του Σκοπιανού κράτους.
Κάποιες επαναλήψεις είτε παραλλαγές από κεφάλαιο σε κεφάλαιο συγχωρούνται ως υπαγορευμένες από την ανάγκη για ολοκλήρωση των κεφαλαίων" Προλογικό σημείωμα του Κωνσταντίνου Ι. Δεσποτόπουλου.

Δείτε ακόμη

 

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα