Blogger Template by Blogcrowds.



Στο βιβλιοπωλείο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης, Αμερικής 13, παρουσιάζεται το έργο του Γιώργου Χατζημιχάλη

 
ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ
66 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
ΠΡΟΣΩΠΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ


την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012, στις 8 μ.μ.
 
Η έκθεση αυτή του Χατζημιχάλη είναι η πρώτη δημοσιοποίηση μιας εργασίας χρόνων. Είναι ένα βιβλίο αναδιπλούμενο σαν τα  γιαπωνέζικα ή κινέζικα βιβλία. 

Ο Γιώργος Χατζημιχάλης από φοιτητής άρχισε να συλλέγει φωτογραφίες, από περιοδικά και εφημερίδες τις οποίες κατά καιρούς χρησιμοποιούσε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στη δουλειά του.

Από το 2005 και πιο συστηματικά από το 2007, μαζεύει φωτογραφίες από το Μοναστηράκι. Είναι παλιές μαυρόασπρες, επί το πλείστον οικογενειακές λήψεις από τον μεσοπόλεμο ως τις αρχές της δεκαετίας του ’70, τις οποίες σκανάρει και στη συνέχεια επεξεργάζεται, απομονώνοντας κυρίως τα πρόσωπα, σε διάσταση λίγο μεγαλύτερη μιας φωτογραφίας διαβατηρίου. Έτσι δημιουργήθηκε ένα αρχείο που αποτελείται σήμερα από 2.000 φωτογραφίες.

Κατά τη διάρκεια του σκαναρίσματος, κάποιες φωτογραφίες που θεώρησε ότι είχαν περισσότερο ενδιαφέρον τις κράτησε ολόκληρες ή πήρε μικρές λεπτομέρειες και πρόσωπα, αυτή τη φορά όμως σε μεγαλύτερη διάσταση, δηλαδή 21 εκ. ύψος. Αυτό είναι και το αρχείο Πρόσωπα, Λεπτομέρειες και Καταστάσεις από το οποίο άντλησε 66 φωτογραφίες για να φτιάξει το βιβλίο που εκτίθεται τώρα στο βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ.



Διάρκεια έκθεσης: 29 Νοεμβρίου 2012 – 12 Ιανουαρίου 2013
 
Ώρες λειτουργίας : Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 9:30 π.μ. – 3:30 μ.μ.
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 9:30 π.μ. – 8 μ.μ.

Πληροφορίες: τηλ. 210 3614143 


  

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα