Blogger Template by Blogcrowds.

STILL LIFE: ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΗΣ ΒΟΣΤΩΝΗΣ


Τίτλος:  Still Life: Αριστουργήματα από το Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστώνης
Επιμέλεια έκθεσης:  Ronni Baer, Τ.Μαυρωτάς, Ε. Πολυχρονιάδου
Έκδοση:  'Ιδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
Σελίδες:  143
ISBN:  978-618-80324-1-5
Τιμή με έκπτωση:  18,00€

Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη σε συνεργασία με το Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστώνης παρουσιάζει την έκθεση «Still Life: Αριστουργήματα από το Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστώνης. Παράδοση και Καινοτομία».

Από την μεγάλη φλαμανδική σχολή, στον ιμπρεσιονισμό, τον μοντερνισμό και τη σύγχρονη τέχνη.

48 έργα με θέμα τη Νεκρή Φύση που προέρχονται αποκλειστικά από τις συλλογές του Μουσείου Καλών Τεχνών της Βοστώνης. Τα έργα, σημαντικών Ευρωπαίων και Αμερικανών ζωγράφων, διατρέχουν 5 αιώνες εικαστικής δημιουργίας, από τον 16ο έως και τον 21ο αιώνα από την περίφημη συλλογή του Μουσείου Καλών Τεχνών της Βοστώνης, μεταξύ των οποίων, οι: Edouard Vuillard, Gustave Courbet, Edouard Manet, Henri Matisse, Pierre-Auguste Renoir, Alfred Sisley, Jean Metzinger, James Ensor, Giorgio Morandi, Juan Gris και Georgia O'Keeffe. Η νεκρή φύση υπήρχε στην κλασική αρχαιότητα και εμφανίστηκε και πάλι ως ανεξάρτητο είδος στα τέλη του 16ου αιώνα. Λόγω των απεριόριστων δυνατοτήτων της και των επιλογών που επιτρέπει, η νεκρή φύση στη ζωγραφική προσφέρεται για καλλιτεχνικούς πειραματισμούς.

Η έκθεση περιλαμβάνει επιτραπέζια νεκρή φύση, νεκρές φύσεις vanitas, trompe l’oeil (οφθαλμαπάτη), έργα με θέμα τρόπαια και εκθέματα  κυνηγιού, πίνακες που εκδηλώνουν ανατολίτικες επιρροές και μινιμαλιστικές τάσεις.


Το ελληνικό κοινό θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να θαυμάσει 47 εξαιρετικά ζωγραφικά έργα και ένα video installation αντιπροσωπευτικά της Still Life από πολύ σημαντικούς καλλιτέχνες.


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα