Blogger Template by Blogcrowds.

ΕΛΛΑΔΑ & ΓΑΛΛΙΑ ΤΟΝ 19ο ΑΙΩΝΑ

Τίτλος: Ελλάδα και Γαλλία τον 19ο αιώνα / La France et la Grèce au XIXe siècle
Επιμέλεια: Ευάγγελος Χρυσός, Cristophe Farnaud
Έκδοση: Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, Αθήνα 2013
Σελίδες: 376
Γλώσσα:  Ελληνικά, γαλλικά
ISBN: 978-960-6757-63-1
Τιμή με έκπτωση: 18,00€

Με μεγάλη ικανοποίηση παραδίδουμε στους Γάλλους και στους Έλληνες ενδιαφερομένους αλλά και στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό τα Πρακτικά του συμποσίου, που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2011 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, με θέμα Ελλάδα και Γαλλία κατά τον 19ο αιώνα. Η Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα με τη βοήθεια του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών συνεργάστηκε με το Ίδρυμα της Βουλής την Ελλήνων αποτελεσματικά στη διοργάνωση και την πραγματοποίηση του συμποσίου αυτού.
Το στοιχείο που χαρακτηρίζει τις ελληνο-γαλλικές σχέσεις, κατά το μακρό 19ο αιώνα, είναι η σταθερή διάθεση συνεργασίας αλλά και η γόνιμη αλληλεπίδραση σε ποικίλους τομείς, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Οι εισηγήσεις που δημοσιεύονται στον τόμο καταγράφουν διάφορες πτυχές αυτού του κλίματος.
Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και η Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα ευχαριστούν τους εισηγητές που κατέθεσαν τις συνεργασίες τους. Οι δύο φορείς στήριξαν από κοινού οικονομικά την έκδοση του παρόντος τόμου, την επιμέλεια του οποίου ανέλαβε το τμήμα εκδόσεων του Ιδρύματος υπό την κυρία Άννα Καραπάνου. (Ευάγγελος Χρυσός, Christophe Farnaud, από τον πρόλογο της έκδοσης)

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα