Blogger Template by Blogcrowds.

Ελευθέριος Βενιζέλος, Η διαμόρφωση της πολιτικής σκέψης του


Τίτλος: Ελευθέριος Βενιζέλος, Η διαμόρφωση της πολιτικής σκέψης του Κείμενα: Νικόλαος Εμμ. Παπαδάκης, Θάνος Βερέμης, Ελένη Γαρδίκα-Κατσιαδάκη, Γεώργιος Αναγνωστόπουλος, Ελευθέριος Αλεξάκης, Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, Χάρης Μελετιάδης, Μαριάννα Χριστοπούλου, Κων/νος Σβολόπουλος
Επιστημονική επιμέλεια:
Ν. Παπαδάκης
Έκδοση:
Ίδρυμα της Βουλής, Αθήνα 2014
Σελίδες:
280
ISBN:
978-960-6757-91-4
Τιμή με έκπτωση:
9,00




Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» εξέδωσαν τον τόμο Ελευθέριος Βενιζέλος. Η διαμόρφωση της πολιτικής σκέψης του: ιδεολογικές αφετηρίες και επιρροές.


Ο συλλογικός αυτός τόμος αποτελεί μια προσπάθεια να αναδειχθούν η θεωρητική συγκρότηση του Ελευθερίου Βενιζέλου, οι ιδεολογικές αντιλήψεις του, τα φιλοσοφικά ρεύματα που τον επηρέασαν από τη νεότητά του και διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά του. Το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι το ιδεολογικό οπλοστάσιο του πολιτικού Βενιζέλου θεμελιώνεται σε μια επεξεργασμένη ιδεολογική ταυτότητα, ενώ το στοιχείο που τον καθιστά ηγέτη είναι η ικανότητά του να συνδυάζει τις ποικίλες ιδεολογικές επιρροές, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τις εκάστοτε ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούσαν στον ελληνικό χώρο.

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα