Blogger Template by Blogcrowds.

Η Εποχή των Επαναστάσεων 1789-1848 (3η Αναθεωρημένη Έκδοση)

http://www.miet.gr/web/covers/books/revolut.gifΤίτλος: Η Εποχή των Επαναστάσεων 1789-1848
Συγγραφέας: Eric. J. Hobsbawm
Επιμέλεια:  Γιώργος Διαμάντης*
Έκδοση: Μ.Ι.Ε.Τ., Αθήνα 2015 (3η έκδοση αναθεωρημένη)
Σελίδες: 483
ISBN: 978-960-250-634-9
Τιμή με έκπτωση: 22,50€



Τα εξήντα χρόνια ανάμεσα στο 1789, όταν ακόμα βασίλευε ο Λουδοβίκος ΙΣΤ΄ , και το 1848, όταν ο Μαρξ και ο Ένγκελς δημοσίευσαν το Κομουνιστικό Μανιφέστο, υπήρξαν για την Ευρώπη η εποχή μιας διττής επανάστασης, η οποία προκάλεσε τον μεγαλύτερο κοινωνικό μετασχηματισμό που υπέστη ο κόσμος μετά τους αρχαίους χρόνους.

Το βιβλίο αυτό αναλύει και ερμηνεύει τις εκπληκτικές αλλαγές που προκάλεσε η πολιτική Γαλλική Επανάσταση και η αγγλική Βιομηχανική Επανάσταση: τα «παλαιά καθεστώτα» καταρρέουν μπροστά στη δύναμη των νέων καπιταλιστικών χωρών. Νέοι δρόμοι ανοίγονται στην επιστήμη, τη  φιλοσοφία, τη  θρησκεία, την τέχνη. Νέες μέθοδοι εφαρμόζονται στον πόλεμο και τη  διπλωματία, στη βιομηχανία, το εμπόριο και τη  διακυβέρνηση των κρατών. Νέες λέξεις δημιουργούνται για να εκφράσουν τις νέες ιδέες. Η ιστορία της διττής επανάστασης, ωστόσο, δεν είναι απλώς η ιστορία του θριάμβου της νέας αστικής κοινωνίας· είναι και η ιστορία της εμφάνισης των δυνάμεων πού, μέσα σε έναν αιώνα από το 1848, έμελλε να μετατρέψουν την επέκταση σε συρρίκνωση.

Ο Έρικ Χόμπσμπωμ (Αλεξάνδρεια 1917 – Λονδίνο 2012) σπούδασε στη Βιέννη, το Βερολίνο, το Λονδίνο και το Κέμπριτζ. Υπήρξε μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας και επίτιμο μέλος του Κίνγκς Κόλετζ του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, και δίδαξε στο Μπέρκμπεκ Κόλετζ του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

*Η αρχική μετάφραση της Μαριέτας Οικονομοπούλου αναθεωρήθηκε στη β' ελληνική έκδοση του 1992 από την Αγλαϊα Κάσδαγλη. Για την παρούσα νέα αναθεώρηση συνεργάστηκαν οι επιμελητές του ΜΙΕΤ Γιώργος Ανδρουλιδάκης, Γιώργος Διαμάντης, Αντιγόνη Φιλιπποπούλου και Ελιάνα Χουρμουζιάδου.

 Συνολική παρουσίαση των βιβλίων του  Hobsbawm που φιλοξενεί το βιβλιοπωλείο μας

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα