Blogger Template by Blogcrowds.

Τιμή στον Teriade

http://www.teloglionshop.gr/sites/default/files/styles/product-image/public/teriade_s.jpg?itok=8Czn_wM2Τίτλος: Τιμή στον Teriade
Κείμενα: Συλλογικό
Επιμέλεια: Αναστασία Σταμάτη
Έκδοση: Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., Θεσσαλονίκη 2014
Σελίδες: 40
ISBN: 978-960-6790-21-8
Τιμή στο βιβλιοπωλείο μας: 7,15€

Σαράντα χρόνια μετά την μεγάλη έκθεση στο Grand Palais στο Παρίσι, το Τελλόγλειο Ίδρυμα, τιμά το μυτιληνιό κοσμοπολίτη εκδότη και τεχνοκριτικό Στρατή Ελευθεριάδη-Tériade (1897-1983).

Η έκθεση επιδιώκει να παρουσιάσει συνολικά την προσωπικότητα του Τériade, δίνοντας έμφαση στην πρωτοποριακή εκδοτική του δραστηριότητα στο Παρίσι και στην προβολή της μοντέρνας τέχνης, αλλά και στην «ανακάλυψη» του Θεόφιλου, στην οποία ο Tériade συνέβαλε αποφασιστικά. Οι δυο καίριες αυτές πτυχές της συμβολής του φωτίζονται μέσα από αδημοσίευτα τεκμήρια του Αρχείου Σπητέρη. Τα τεύχη του περιοδικού Verve, στα ελληνικά Οίστρος, αλλά και τα περίφημα «Μεγάλα Βιβλία», που φιλοτέχνησαν οι Picasso, Matisse, Chagall, Mirò, εκτίθενται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη.

Μαζί με τα άλλα έργα του Θεόφιλου από την συλλογή Tériade, παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό έξι θρησκευτικές φορητές εικόνες του, σπανιότατα δείγματα από την πρώτη περίοδο της δημιουργίας του ζωγράφου, στη Σμύρνη.

(από την παρουσίαση της έκθεσης)

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα