Blogger Template by Blogcrowds.

Σχεδιαστές μόδας στην Όπερα

Τίτλος: Σχεδιαστές μόδας στην Όπερα
Συγγραφέας: Έλενα Ματθαιοπούλου
Επιμέλεια: Δάφνη Χρήστου
Έκδοση: Εκδόσεις Καπόν, Αθήνα 2015
Σελίδες: 192
ISBN: 978-960-6878-58-9
Τιμή στο βιβλιοπωλείο μας: 57,24€


Η μόδα και η όπερα είναι προορισμένες από τη φύση τους να συνυπάρχουν. Η όπερα, ως η πλέον πληθωρικά «θεατρική» απ’ όλες τις τέχνες, έχει εμπνεύσει πολλούς από τους σημαντικότερους σχεδιαστές μόδας, όπως ο Κριστιάν Λακρουά, ο Καρλ Λάγκερφελντ, η Μιούτσια Πράντα, ο Εμανουέλ Ουγκαρό, οι Βίκτωρ και Ρολφ, και τους ώθησε να μεγαλουργήσουν ως κοστουμίστες στον παγκόσμιο οπερατικό χάρτη.
Η παρούσα έκδοση παρουσιάζει δέκα κορυφαίους σχεδιαστές μόδας καθώς και τα φαντασμαγορικά κοστούμια που δημιούργησαν για όπερες στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα του κόσμου: περιέχει συγκεκριμένα σκίτσα των σχεδιαστών για έργα όπως ο Ντον Τζιοβάνι, η Κάρμεν, η Αΐντα, το Έτσι Κάνουν Όλες, ο Μαγικός Αυλός και πολλά άλλα, σε θέατρα όπως η Σκάλα του Μιλάνου, η Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, η Βασιλική Όπερα του Κόβεντ Γκάρντεν καθώς και τα διασημότερα διεθνή φεστιβάλ.
Παράλληλα, μέσα από τις συνεντεύξεις που πραγματοποίησε η συγγραφέας, αναδεικνύονται ενδιαφέρουσες πτυχές αλλά και η πορεία του κάθε σχεδιαστή ξεχωριστά προς την όπερα καθώς και οι καινούργιες προκλήσεις που αντιμετώπισε για να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της.



Η Έλενα Ματθαιοπούλου εργάστηκε ως δημοσιογράφος στα περιοδικά και τις εφημερίδες The Tatler, The Daily Express, Vogue, The Times και Gramophone and Opera Now.  Έχει συγγράψει  επτά διεθνώς αναγνωρισμένα βιβλία με θέμα τη μουσική και την όπερα (Maestro: Encounters with Conductors of Today, Bravo: Today’s Tenors, Baritones and Basses Discuss their Roles, Diva: Today’s Sopranos and Mezzos Discuss Their Art, Diva: The New Generation and Placido Domingo: My Roles on Stage), που έχουν μεταφραστεί από τα αγγλικά σε πολλές γλώσσες.

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα