Blogger Template by Blogcrowds.

Η Φιλελληνική Λογοτεχνία στον Ιταλικό Ρομαντισμό

Τίτλος: Η Φιλελληνική Λογοτεχνία στον Ιταλικό Ρομαντισμό
Συγγραφέας: Guido Mioni
Μετάφραση:  Σπύρος Κουτράκης
Επιμέλεια: Άντα Μπουμπάρα
Έκδοση: University Studio Press, Θεσσαλονίκη 2016
Σελίδες: 147
ISBN: 978-960-12-2243-1
Τιμή στο βιβλιοπωλείο μας: 8,80€




Το έργο Η φιλελληνική λογοτεχνία στον Ιταλικό Ρομαντισμό του Guido Muoni, που εκδόθηκε το 1907, αναδεικνύει με τον καλύτερο και πληρέστερο τρόπο την παρουσία της ιταλικής φιλελληνικής λογοτεχνίας κατά την περίοδο του ιταλικού ρομαντισμού. Η μετάφρασή του στην ελληνική γλώσσα αναδεικνύει τη σημαντική παρουσία της φιλελληνικής λογοτεχνίας στην ιταλική γραμματεία και καλύπτει αυτό το κενό της ελληνικής βιβλιογραφίας, δεδομένου ότι μας δίνει μια συνολική εικόνα της ενασχόλησης των ανθρώπων του πνεύματος με το θέμα.

Η μελέτη του Muoni, άρτια τεκμηριωμένη, αναλυτική και κατατοπιστική, δίνει τη δυνατότητα στο ελληνικό κοινό να γνωρίσει, πέρα από τους μεγάλους συγγραφείς της ιταλικής λογοτεχνίας, όπως ο Φώσκολο, ο Μαντσόνι, ο Τομαζέο, που ευαισθητοποιήθηκαν και πραγματεύτηκαν φιλελληνικά θέματα, έχοντας ως σημείο αναφοράς την ελληνική ιστορία της τότε περιόδου, και άλλους λιγότερο γνωστούς όπως ο Τσέζαρε Μαλπίκα, ο Πέκιο, ο Ουγκόνι, ο Καλά Ουλόα, ο Φιόριο, ο Μπιόρτσι, ο ζωγράφος Χάγιεζ και πολλοί άλλοι.

 Πέραν αυτού, αναδεικνύει την ελληνική ιστορία ως δυναμική πηγή έμπνευσης έργων της περιόδου αυτής, με τρόπο μάλιστα μοναδικό και συγκινησιακά φορτισμένο.

 (από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα