Blogger Template by Blogcrowds.

Νέες Εκδόσεις από το Ίδρυμα Σύλβιας Ιωάννου


Τίτλος: Cyprus: The Book of Maps (Vol.1: 15th-16th Centuries)
Καταλογογράφηση: Ashley Baynton-Williams
Επιμέλεια:
Άρτεμις Σκούταρη
Έκδοση: Ίδρυμα Σύλβια Ιωάννου, Αθήνα 2016
Σελίδες: 168
ISBN: 978-960-87792-7-3
Τιμή στο βιβλιοπωλείο μας:
80,00€





Tο πρώτο μέρος (Αθήνα 2016) ενός νέου, τρίτομου καταλόγου που καταγράφει όλους τους έντυπους χάρτες της Κύπρου σε εύρος τετρακοσίων χρόνων, από το 1485 έως το 1885. Πέρα από την εικόνα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κάθε χάρτη, δίδονται πληροφορίες για την εμφάνιση ή/και επανεμφάνισή του σε ποικίλες εκδόσεις και για αποθετήρια που σήμερα φιλοξενούν αντίτυπά του, καθώς και στοιχεία για το πλαίσιο και τους συντελεστές της παραγωγής του και συσχετισμοί με συγγενείς χάρτες. Επίσης, χάρη σε λεπτομερείς συγκριτικούς πίνακες, διευκολύνεται η ταύτιση εκδόσεων από όπου αποκόπηκαν χάρτες του νησιού που σήμερα σώζονται μεμονωμένοι σε ιδιωτικές ή δημόσιες συλλογές. Ο πρώτος τόμος είναι αφιερωμένος στον 15ο και τον 16ο αιώνα, ενώ ήδη ετοιμάζονται ο δεύτερος (17ος αι.) και ο τρίτος (18ος-19ος αι.) τόμος.




Τίτλος: Cyprus and the Levant: Rare Books from the Sylvia Ioannou Foundation (3 τόμοι)
Καταλογογράφηση: Leonora Navari
Επιμέλεια:
Άρτεμις Σκούταρη
Έκδοση: Ίδρυμα Σύλβια Ιωάννου, Αθήνα 2016
Σελίδες: 712
ISBN: 978-960-87792-9-7
Τιμή στο βιβλιοπωλείο μας: 296,00€





Ένας συλλεκτικός τρίτομος κατάλογος (Αθήνα 2016), που ταξιδεύει τον χρήστη του στην ιστορία και τον πολιτισμό της Κύπρου και της Ανατολικής Μεσογείου. Παρουσιάζονται 782 από τις σημαντικότερες σπάνιες εκδόσεις και χειρόγραφα της συλλογής του Sylvia Ioannou Foundation, η οποία αποτελεί μία από τις σπουδαιότερες ιδιωτικές συλλογές παγκοσμίως με θεματικό άξονα την Κύπρο. Τόσο ο εξαιρετικός πλούτος πληροφοριών όσο και η εντυπωσιακή εικονογράφηση του Cyprus and the Levant εγγυώνται μιαν απολαυστική εμπειρία σε όσους περιηγηθούν τις σελίδες του.



Τίτλος: Corsairs and Pirates in the Eastern Mediterranean, Fifteenth-Nineteenth Centuries
Επιμέλεια: Τζελίνα Χαρλαύτη, Δημήτρης Δημητρόπουλος και David Starkey
Έκδοση:
Ίδρυμα Σύλβια Ιωάννου, Αθήνα 2016
Σελίδες:
174
ISBN: 978-960-87792-5-9
Τιμή στο βιβλιοπωλείο μας:
32,00€





Μια έκδοση που, χάρη στην αξιοποίηση αρχειακών πηγών, δίνει ανάγλυφο το στίγμα του κούρσου και της πειρατείας στο ιστορικό, πολιτικό, οικονομικό, νομικό και πολιτισμικό γίγνεσθαι της Ανατολικής Μεσογείου (και όχι μόνο), από τον 15ο αιώνα και έπειτα. Όπως καταδεικνύουν οι επιλεγμένες ανακοινώσεις του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου του Sylvia Ioannou Foundation (Αθήνα, Οκτώβριος 2014) που περιέχονται στον ομότιτλο τόμο Corsairs and Pirates in the Eastern Mediterranean, Fifteenth-Nineteenth Centuries (Αθήνα 2016), όσοι από εμάς επιμένουν να θεωρούν πως οι κάθε λογής κουρσάροι και πειρατές είναι ανένταχτες, μποέμ φιγούρες μιας ρομαντικής ονειροπόλησης που δεν αγγίζει τη δική μας πραγματικότητα, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουν.

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα