Blogger Template by Blogcrowds.

Το Α’ Κοιμητήριο της Αθήνας. Οδηγός των μνημείων και της ιστορίας του

Τίτλος: Το Α’ Κοιμητήριο της Αθήνας. Οδηγός των μνημείων και της ιστορίας του
Συγγραφέας: Μάρω Καρδαμίτση-Αδάμη, Μαρία Δανιήλ  
Έκδοση: Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού / Εκδόσεις Ολκός, Αθήνα 2017
Σελίδες:
165
ISBN: 978-960-8154-83-4
Τιμή στο βιβλιοπωλείο μας:
15,26€






Τόπος μνήμης και ταυτόχρονα υπαίθρια γλυπτοθήκη, τo A΄ Κοιμητήριο προσφέρει στον επισκέπτη πλούσια ερεθίσματα ιστορικά και καλλιτεχνικά, που έχουν να κάνουν με την ιστορία της πρωτεύουσας.

Η παρούσα πρωτότυπη έκδοση φιλοδοξεί να καλύψει το βιβλιογραφικό κενό ενός πραγματικού Οδηγού που θα βοηθήσει τον επισκέπτη να περιηγηθεί τον χώρο, να πληροφορηθεί την ιστορία του και να γνωρίσει τα σημαντικότερα μνημεία του, όπως αναφέρει στον πρόλογο του βιβλίου ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, χωρίς η καταγραφή των μνημείων να είναι εξαντλητική. Είναι σημαντικό ότι για πρώτη φορά επιχειρείται η χαρτογράφηση του χώρου παράλληλα με την εικαστική του τεκμηρίωση. Η έκδοση συνοδεύεται από χάρτες των διαφόρων τομέων, εμπλουτίζεται με ευρετήρια προσώπων και μνημείων, περιλαμβάνει κατηγορίες των ενταφιασμένων προσωπικοτήτων καθώς και βιογραφικά σημειώματα των καλλιτεχνών που σφράγισαν με το έργο τους το υπαίθριο αυτό μουσείο.

Το βιβλίο αποτελεί συνέκδοση των «Εκδόσεων Ολκός» και της «Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού». Κυκλοφορεί και στην αγγλική γλώσσα.

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα