Blogger Template by Blogcrowds.

Αριστοτέλης Παιδεία, Πολιτισμός, Πολιτική

Αριστοτέλης Παιδεία, Πολιτισμός, Πολιτική (Πρακτικά Πανελλήνιου Επιστημονικού Συμποσίου 18-19-20 Νοεμβρίου 2016, Θεσσαλονίκη)
Συλλογικό

Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, Θεσσαλονίκη 2018, 270σελ.
ISBN: 978-960-9458-24-5
Τιμή: 19,47€
Τιμή ΜΙΕΤ: 15,58€




Πρόκειται για τα Πρακτικά του Επιστημονικού Συνεδρίου που συνδιοργάνωσε η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών με την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Χαλκιδικής από 18- 20 Νοεμβρίου 2016, επ’ ευκαιρία του επετειακού έτους 2016, αφιερωμένου με απόφαση της UNESCO στ ον Αριστοτέλη.

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο μεγάλος Μακεδόνας φιλόσοφος και Πανεπιστήμων ο Αριστοτέλης, από τα Στάγειρα Χαλκιδικής, είναι το πιο ανήσυχο φιλοσοφικό πνεύμα . Σε καιρούς ευαίσθητους όπως είναι αυτοί που ζούμε, όπου δοκιμάζονται οι ανθρωπιστικέ ς αξίες και παραχαράζονται οι ιστορικές αλήθειες, η συνειδητή επιστροφή στα φιλοσοφικά ιδεώδη των αρχαίων Ελλήνων κρίνεται αναγκαία . Ο Μακεδόνας φιλόσοφος, καθώς διερεύνησε με το έργο του όλους τους τομείς του ανθρώπινου προβληματισμού, αντιπροσωπεύει το πνεύμα της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας, η οποία, σχεδόν συγχρόνως με την Αθήνα, δημιούργησε τον δικό της χρυσό αιώνα στη σκέψη και στ ην τέχνη. Η συνέχιση αυτού του ελληνικού πνεύματος έως τις μέρες μας τεκμηριώνει την άρρηκτη ιστορική και πνευματική συνέχεια στη Μακεδονία. Έτσι, οι εκλεκτοί εισηγητές με το ίδιο πνεύμα ανέλυσαν τον Αριστοτέλη και ανέδειξαν την αριστοτελική φιλοσοφία σε τρεις άξονες: την Παιδεία, τον Πολιτισμό και την Πολιτική.

(απόσπασμα από το Δελτίο Τύπου)

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα