Blogger Template by Blogcrowds.

Αρχαίο Δράμα και Λαϊκή Ηθική

Αρχαίο Δράμα και Λαϊκή Ηθική
Συλλογικό

Επιμέλεια: Έφη Παπαδόδημα
Ακαδημία Αθηνών, Αθήνα 2019, σ.237
ISBN: 978-960-404-352-1
Τιμή:
10,00€
Τιμή ΜΙΕΤ:
9,00€





«Ο παρών τόμος περιέχει μερικές από τις ανακοινώσεις του πρώτου κύκλου διαλέξεων του ετήσιου ερευνητικού σεμιναρίου του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής και Λατινικής Γραμματείας (ΚΕΕΛΓ) της Ακαδημίας Αθηνών (2016-2017) με θεματική Αρχαίο δράμα και λαϊκή ηθική.

[...] Οι συγγραφείς, όλοι τους έμπειροι και ενθουσιώδεις μελετητές του αρχαίου θεάτρου, φωτίζουν από διαφορετικές, ανταγωνιστικές ενίοτε, οπτικές γωνίες τις πολυεπίπεδες σχέσεις του αρχαίου δράματος με το αξιακό του πλαίσιο, μέσα από την εξέταση πλούσιου σώματος κειμένων τόσο της τραγικής όσο και της κωμικής παραγωγής του 5ου αι. π.Χ. Είναι μάλιστα αγαθή συγκυρία, ή μάλλον επιλογή, ότι δέουσα προσοχή δίνεται και σε δραματικά έργα που μας έχουν σωθεί μόνο αποσπασματικά - και τα οποία είναι λιγότερο μελετημένα.

Τα άρθρα του τόμου θέτουν καίρια ζητήματα ή ερωτήματα που αποδεικνύονται πρόσφορα για περαιτέρω στοχασμό και που θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στον συνεχιζόμενο διάλογο περί της αρχαίας ελληνικής ηθικής και επιμέρους αξιών, όπως αυτές διερευνώνται ή αποτυπώνονται στη λογοτεχνία της εποχής...».


(από την εισαγωγή της επιμελήτριας)

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα