Blogger Template by Blogcrowds.

Επιστολές Ιωάννου

Επιστολές Ιωάννου
Μετάφραση: Ν. Δ. Τριανταφυλλόπουλος
Άρτος Ζωής, Αθήνα 2019, σ.52
ISBN: 978-960-8053-67-0
Τιμή: 6,00€
Τιμή ΜΙΕΤ: 5,40€







Εκείνο που υπήρχε από την αρχή και το έχουμε ακούσει, και το είδαν τα μάτια μας και με θαυμασμό το παρατηρήσαμε και το ψηλάφησαν τα χέρια μας, τον ζωηφόρο Λόγο· αυτή η ζωή του Λόγου φανερώθηκε, και την είδαμε και τη μαρτυρούμε και σας αναγγέλλουμε τη ζωή την αιώνια, που προέρχεται, από τον Πατέρα και μας φανερώθηκε· λοιπόν ό,τι είδαμε και ακούσαμε αναγγέλλουμε και σε σας, για να συμμετέχετε και σεις μαζί μας στην κοινωνία μας, δηλαδή την κοινωνία μας με τον Πατέρα και τον Υιό του τον Ιησού Χριστό. Αυτά τα γράφουμε για να είναι απόλυτη η χαρά μας.

Το μήνυμα που ακούσαμε από Αυτόν και σας το αναγγέλλουμε είναι αυτό, ότι ο Θεός είναι φως και ούτε ίχνος σκοταδιού δεν υπάρχει σ' Αυτόν. Αν όμως περπατάμε στο σκοτάδι και ισχυριστούμε πώς συνδεόμαστε μαζί του, είμαστε ψεύτες και παραποιούμε την αλήθεια. Έχουμε μεταξύ μας κοινωνία όταν πορευόμαστε μέσα στο φως, όπως ο Θεός βρίσκεται μέσα στο φως, και το αίμα του Ιησού, του Υιού του, μας καθαρίζει από όλες τις αμαρτίες.

Αν πούμε πώς δεν έχουμε αμαρτίες, ξεγελάμε τον εαυτό μας και η αλήθεια είναι μακριά μας. Αν παραδεχόμαστε ότι αμαρτάνουμε, ο Θεός, δίκαιος και αξιόπιστος, θα συγχωρήσει τις αμαρτίες μας και θα μας καθαρίσει από κάθε αδικία. Αν επιμείνουμε πως είμαστε αναμάρτητοι, τον δείχνουμε ψεύτη και ο λόγος του δεν κατοικεί εντός μας.

Μικρά μου παιδιά, αυτά σας τα γράφω για να μην αμαρτήσετε. Όμως ακόμα και αν αμαρτήσει, κάποιος, θα παρακαλέσει μεσολαβητής προς τον Πατέρα ο Ιησούς Χριστός, που είναι δίκαιος· αυτός προσφέρεται θύμα για να εξιλεωθούμε από τις αμαρτίες μας, και όχι μόνο τις δικές μας αλλά όλου του κόσμου.

Αυτό μας βεβαιώνει πώς τον γνωρίσαμε, η τήρηση των εντολών του. [...]

(Επιστολή Ιωάννου Α')

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα