Blogger Template by Blogcrowds.

Κλασματικός Λογισμός. Θεωρία και εφαρμογές

Κλασματικός Λογισμός. Θεωρία και εφαρμογές
Γεώργιος Δάσιος

Επιστημονική επιμέλεια: Νικόλαος Κόλλας
Εκδόσεις ΕΑΠ, Αθήνα 2020, σ.360
ISBN: 978-618-84272-8-0
Τιμή:
27,90 €
Τιμή ΜΙΕΤ:
25,11€








Όπως σημειώνει ο πολυβραβευμένος ακαδημαϊκός Γεώργιος Δάσιος, ο Απειροστικός Λογισμός θεμελιώνεται επάνω στις έννοιες της παραγώγου και του ολοκληρώματος ακέραιης τάξης. Ο Κλασματικός Λογισμός αποτελεί την επέκταση αυτών των εννοιών για κάθε πραγματική, ακόμη και µιγαδική τάξη. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της θεωρίας του Κλασµατικού Λογισµού είναι ότι η κλασµατική παραγώγιση έχει την ίδια ολική συµπεριφορά µε αυτή του ολοκληρώµατος, σε αντίθεση µε τον τοπικό χαρακτήρα της παραγώγου στον Κλασικό Λογισµό. 

Η θεωρία του Κλασµατικού Λογισµού, πέρα από την ενδογενή γοητεία που ασκεί στον αναγνώστη, έχει βρει τις τελευταίες δεκαετίες πολύ χρήσιµες εφαρµογές σε απαιτητικά προβλήµατα της σύγχρονης επιστήµης και τεχνολογίας. Όπως φαίνεται, η νεο-αναπτυχθείσα αυτή θεωρία θα αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιµη στο άµεσο µέλλον, γιατί παρέχει τη δυνατότητα να αντιµετωπίζουµε κάθε πρόβληµα µε το βέλτιστο µαθηµατικό εργαλείο, το οποίο υπαγορεύεται από το ίδιο το πρόβληµα.

Ο Γεώργιος Δάσιος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1946. Έχει σπουδάσει Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Illinois στο Chicago.

Σήμερα είναι ομότιμος καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Πατρών, επίτιμος ερευνητής στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας και αντεπιστέλλον µέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Υπήρξε ακόμη κάτοχος Έδρας Αριστείας Marie Curie στο Πανεπιστήμιο Cambridge. Έχει δημοσιεύσει 180 ερευνητικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, έχει παρουσιάσει περισσότερες από 200 ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια και έχει εκδώσει 19 συγγράμματα διδακτικού και ερευνητικού περιεχομένου στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα.

(παρουσίαση έκδοσης)

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα