Blogger Template by Blogcrowds.

Απομνημονεύματα της Δευτέρας Πολιορκίας του Μεσολογγίου (1825-1826)

Απομνημονεύματα της Δευτέρας Πολιορκίας του Μεσολογγίου (1825-1826) και τινές άλλαι σημειώσεις εις την ιστορίαν του μεγάλου αγώνος αναγομεναι 
Αρτέμιος Ν. Μίχος

Εισαγωγές- Επιστ. Επιμέλεια-Σχόλια: Μαρία Ευθυμίου, Βαγγέλης Σαράφης

Ίδρυμα της Βουλής, Αθήνα 2019, σ.206
ISBN: 978-618-5154-31-8
Τιμή: 10,00€
Τιμή ΜΙΕΤ: 9,00€




Τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 είναι μια επέτειος ορόσημο και προσκλητήριο. Μας προσκαλεί να θυμηθούμε, να διαβάσουμε, να στοχαστούμε, να μετουσιώσουμε τη συγκίνηση σε γνώση και τη γνώση σε κριτικό και αυτοκριτικό λόγο. Για να ανταποκριθεί στο προφανές χρέος του, να τιμήσει τον Αγώνα με τρόπο παιδευτικό, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία αποφάσισε να εκδώσει, στη σειρά "Κείμενα Μνήμης" και με την ευθύνη της επιστημονικής επιτροπής που συστάθηκε γι αυτόν τον σκοπό, δυσεύρετα απομνημονεύματα/ημερολόγια αγωνιστών και ιστοριογραφήματα του 19ου αιώνα που επικεντρώνονται στην Επανάσταση.

Όχι τυχαία, πρώτος τόμος της σειράς "Κείμενα Μνήμης" είναι τα Απομνημονεύματα της δευτέρας πολιορκίας του Μεσολογγίου του Ηπειρώτη αγωνιστή Αρτέμιου Ν. Μίχου, που εκδίδονται με την επιστημονική επιμέλεια της Μαρίας Ευθυμίου και του Βαγγέλη Σαράφη. Το Μεσολόγγι, με το θαυμαστό σθένος των πολιορκουμένων του, Ελλήνων και φιλελλήνων, και το απαράμιλλο αυτοθυσιαστικό πάθος της Εξόδου, εξακολουθεί να μας συναρπάζει. (...)

Παντελής Μπουκάλας
Διευθυντής της Σειράς "Κείμενα Μνήμης"

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα