Blogger Template by Blogcrowds.

ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ, ΓΟΝΙΜΗ















Οι φωτογράφοι είναι μαθητές από δώδεκα νησιά της άγονης γραμμής.

Ο σεβασμός προς τους κατοίκους των νησιών, όπου μετά την ένταση του καλοκαιριού ακολουθούν οι ατέλειωτοι και έρημοι χειμώνες, οδήγησε το 2007 στη δημιουργία του προγράμματος Άγονη Γραμμή Γόνιμη.

Έτσι η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Διάδραση πραγματοποιεί για τρίτη χρονιά το πρόγραμμα που περιλαμβάνει τη διοργάνωση πολιτιστικών δραστηριοτήτων στα απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου, την Αμοργό, την Ηρακλειά, τη Δονούσα, τη Νίσυρο, την Κάσο, τη Σκόπελο, τη Σκιάθο, την Ανάφη, τη Θηρασία, και αλλού, μέσα στην καρδιά του χειμώνα.

Στην έκθεση παρουσιάζονται 20 έγχρωμες φωτογραφίες μαθητών γυμνασίου και λυκείου που παρακολούθησαν τα εργαστήρια φωτογραφίας του προγράμματος, με εισηγήτρια τη Μυρτώ Αποστολίδου, το χειμώνα 2007-2008.

Οι νέοι αυτοί, έχοντας τη βεβαιότητα ότι ο πολιτισμός του γραπτού λόγου εξελίσσεται σε πολιτισμό της εικόνας, μας εκπλήσσουν με τον τρόπο φωτογράφησης και έκφρασης που επιλέγουν, δημιουργώντας απλές εικόνες, όχι όμως απλοϊκές.

Επιθυμία μας είναι μέσα από την έκθεση να αναδειχθούν επίσης τα συναισθήματα των 20 εθελοντών της ΔΙΑΔΡΑΣΗΣ, οι οποίοι έρχονται σε επαφή με τους ανθρώπους των νησιών κατά τους άγονους αλλά και πολύ γόνιμους χειμώνες.
Συνδιοργάνωση ΜΙΕΤ, ΔΙΑΔΡΑΣΗ (www.diadrasi.org)
Χορηγός επικοινωνίας έκθεσης: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Εισηγήτρια εργαστηρίων φωτογραφίας 2007-2008: Μυρτώ Αποστολίδου
Επιμέλεια φωτογραφικής έκθεσης: Καμίλο Νόλλας

Διάρκεια έκθεσης: 19 Μαρτίου – 25 Απριλίου 2009.
Ώρες λειτουργίας : Δευτ. – Τετ. – Σαββ. 9.30 – 15.30
Τρ. – Πεμ. – Παρ. 9.30 – 20.00
Πληροφορίες : τηλ. 210 3614.143

Νεότερη ανάρτηση Αρχική σελίδα