Blogger Template by Blogcrowds.

Εργαλεία της Παράδοσης. Συλλογή Παύλου Κοντέλλη

Τίτλος: Εργαλεία της παράδοσης. Συλλογή Παύλου Κοντέλλη
Επιστημονική επιμέλεια: Μιμίκα Γιαννοπούλου
Έκδοση: Καπόν, Αθήνα  2013
Σελίδες: 180
ISBN: 978-960-6878-72-5
Τιμή με έκπτωση: 45,04€



 Το βιβλίο Εργαλεία της Παράδοσης είναι καρπός της αγάπης του Παύλου Κοντέλλη για την αγροτική ζωή και της ενασχόλησής του με τα γεωργικά μηχανήματα. Βιώνοντας ο ίδιος την αλλαγή που συντελέστηκε στην αγροτική ζωή από το 1950 και μετά, με την εκμηχάνιση της γεωργίας και τη χρήση των σύγχρονων μηχανημάτων, συνειδητοποίησε την αξία των παλαιών αγροτικών εργαλείων και τη σημασία τους για την ιστορία του τόπου μας. Μέσα από αυτά αντλούμε πολύτιμα στοιχεία για το πώς δούλευαν οι αγρότες τα παλαιά χρόνια, κάτω από ιδιαίτερα μάλιστα αντίξοες συνθήκες, αλλά και με πόση τέχνη, ακρίβεια και μεράκι έφτιαχναν τα εγαλεία τους.

Ο Παύλος Κοντέλλης κατάφερε να συγκεντρώσει εργαλεία από πολλά μέρη της Ελλάδος για διάφορες αγροτικές εργασίες και για διαφορετικές καλλιέργειες.

Σε τέσσερις μεγάλες ενότητες, που παραπέμπουν στην καλλιέργεια της γης, στον οικιακό εξοπλισμό, στις οικιακές δραστηριότητες και σε ξεχασμένα πλέον επαγγέλματα, ταξινομούνται τα αγροτικά εργαλεία. Περιεκτικά επεξηγηματικά κείμενα συνοδεύουν τις όμορφες και πολλές φωτογραφίες, ενώ οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Τάκη Τλούπα, που απεικονίζουν σκηνές της αγροτικής ζωής όταν χρησιμοποιούσαν αυτά τα εργαλεία, δίνουν πνοή ζωής στα συλλεκτικά πια σήμερα αυτά κομμάτια.

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα