Στα Μαγειρεία των Αρχαίων
Μαρία Θερμού
Εκδόσεις Ολκός, Αθήνα 2017, 208σελ.
ISBN: 978-960-8154-72-8
Τιμή: 15,90€
Τιμή ΜΙΕΤ: 12,72€
Μαρία Θερμού
Εκδόσεις Ολκός, Αθήνα 2017, 208σελ.
ISBN: 978-960-8154-72-8
Τιμή: 15,90€
Τιμή ΜΙΕΤ: 12,72€
Αν η Ιστορία γράφεται με πολλούς τρόπους αυτό το βιβλίο ακολουθεί την οδό της απόλαυσης και μόνον. Γιατί ο σκοπός του είναι να προκαλέσει τις αισθήσεις ζωντανεύοντας εικόνες και ανακαλώντας γεύσεις, μυρωδιές, ακόμη και ήχους που διασχίζουν χιλιετίες. Από την Προϊστορική εποχή ως τους Κλασικούς και Ελληνιστικούς χρόνους.
"Συνομιλητές", ο Αριστοφάνης, ο Μένανδρος, ο Αρχέστρατος ως πατέρας της γαστρονομίας, ο Αθήναιος με τους περίφημους "Δειπνοσοφιστές" του αλλά και ο Όμηρος, ο Ησίοδος, ο Αριστοτέλης, ο Πλάτωνας, ο Ευριπίδης, ο Σοφοκλής.
Πρόκειται για μια Ιστορία που βαδίζει παράλληλα με την επίσημη. Πηγαίνει για ψώνια στην αγορά, παρευρίσκεται σε συμπόσια, ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα αναζητώντας τα φημισμένα προϊόντα κάθε τόπου, τα ιδιαίτερα φαγητά και τις συνήθειες κάθε εποχής.
Η συγγραφέας Μαρία Θερμού, δημοσιογράφος με μακρόχρονη θητεία στο χώρο του πολιτισμού και ειδίκευση στην αρχαία πολιτιστική κληρονομιά, μπαίνει στα μοσχοβολιστά Μαγειρεία των Αρχαίων, εντυπωσιάζεται και καταγράφει.
(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Ετικέτες ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ, ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΜΙΕΤ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΛΚΟΣ, ΘΕΡΜΟΥ, ΜΑΓΕΙΡΕΙΑ, ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα