Blogger Template by Blogcrowds.

Σύγχρονη Τέχνη στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, 2007-2021


Σύγχρονη Τέχνη στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, 2007-2021

Συλλογικό

Εισαγωγή: Αφροδίτη Γκόνου
Αθήνα, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, 2021 (Δεκέμβριος)
Δίγλωσση έκδοση (ελληνικά / αγγλικά
Σελίδες: 480, με έγχρωμες και α/μ εικόνες
Διαστάσεις: 21 x 27 εκ.
ISBN σκληρόδετου: 978-618-5060-39-8
Τιμή: 60,00 €
Τιμή ΜΙΕΤ: 54,00 €


«…Μία νοητή γραμμή ενώνει εσαεί το σήμερα με τον κόσμο της αρχαιότητας, έναν κόσμο συναρπαστικό αλλά και συνάμα δυσπρόσιτο. Πάνω σε αυτή, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διαγράφει, ευελπιστούμε, τη δική του πορεία, φέρνοντας τη σύγχρονη τέχνη κοντά σε ολοένα και περισσότερους ανθρώπους, με απώτερο στόχο να κατανοήσουμε και να συναισθανθούμε όλα εκείνα που διαχρονικά μας συνδέουν.

Εδώ και 15 χρόνια, το Πρόγραμμα Σύγχρονης Τέχνης πραγματοποιείται κάθε χρόνο με την παρουσίαση του έργου διεθνώς αναγνωρισμένων καλλιτεχνών και με ένα παράλληλο -αντίστοιχης αξίας και σημασίας για όλους μας- πρόγραμμα εκπαιδευτικών δράσεων, ομιλιών και εκδόσεων.

Καίρια θέση κατέχουν οι εκθέσεις υπό τον γενικό τίτλο Θεϊκοί Διάλογοι, στις οποίες έργα τέχνης από διαφορετικές εποχές παρουσιάζονται το ένα δίπλα στο άλλο, αποκαλύπτοντας επιρροές του παρελθόντος στο σήμερα. Στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, άλλωστε, οι λιτές μαρμάρινες μορφές των κυκλαδικών ειδωλίων αποτελούν μυστηριώδεις και σιωπηλούς μάρτυρες ενός πολιτισμού που έχει τις ρίζες του περισσότερα από 5.000 χρόνια πριν. Με στόχο τη διάδοση του Κυκλαδικού και του Αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό -κεντρικό άξονα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης- οι εκθέσεις αυτές μας έδωσαν τη δυνατότητα να προσεγγίσουμε νέες ομάδες κοινού και να αποκτήσει το Μουσείο το δικό του στίγμα στο διεθνή χάρτη…».


Κασσάνδρα Μαρινοπούλου
(από τον πρόλογο του βιβλίου)

 

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα