Blogger Template by Blogcrowds.

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ

Τίτλος: Ελευθέριος Βενιζέλος και Πολιτιστική Πολιτική
Επιμέλεια Έκδοσης: Τάσσος Σακελλαρόπουλος, Αργυρώ Βατσάκη
Έκδοση: Μουσείο Μπενάκη/ Εθνικό Ίδρυμα "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος", Αθήνα-Χανιά 2012
Σελίδες:304
ISBN: 978-960-476-115-9
Τιμή με έκπτωση: 13,50€

Η έκδοση περιλαμβάνει τις εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν στο ομότιτλο Συνέδριο που συνδιοργάνωσαν το Μουσείο Μπενάκη και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», στις 21 και 22 Νοεμβρίου του 2008. Οι εισηγήσεις, χωρισμένες σε δύο θεματικές ενότητες («Θεσμικές παρεμβάσεις και πολιτιστική πολιτική» και «Καλλιτεχνική δημιουργία») επιχειρούν να μελετήσουν τη γέννηση και την εξέλιξη των θεσμών στον χώρο του πολιτισμού, την αρχαιολογική πολιτική και την πολιτιστική διπλωματία, τον ρόλο των ποικίλων μορφών της τέχνης, αλλά και την αποτύπωση του κλίματος της εποχής στη λογοτεχνία, τη μουσική, τη δημόσια γλυπτική κ.λπ.



Τίτλος: Κείμενα Διπλωματίας
Συγγραφέας: Γεώργιος Δ. Παπούλιας
Έκδοση: Μουσείο Μπενάκη, Αθήνα 2012
Σελίδες: 270
ISBN: 978-960-476-109-8
Τιμή με έκπτωση:12,60€

Ο τόμος συγκεντρώνει κείμενα αναμνήσεων, σκέψεων και προβληματισμών του διπλωμάτη Γεωργίου Παπούλια (1927-2009), τα οποία, καθώς επικεντρώνονται σε κρίσιμα ζητήματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, αναδεικνύουν σημαντικές πτυχές της και αποτυπώνουν γόνιμους προβληματισμούς, χρήσιμους για το μέλλον.



Τίτλος: Από τον Picasso στον Koons- Κοσμήματα καλλιτεχνών
Επιμέλεια Έκδοσης: Ξένια Πολίτου
Έκδοση: Μουσείο Μπενάκη, Αθήνα 2012
Σελίδες: 77
ISBN: 978-960-476-111-1
Τιμή με έκπτωση: 4,50€

 Η έκδοση κυκλοφόρησε με την ευκαιρία της ομώνυμης έκθεσης, που πραγματοποιήθηκε στο Κεντρικό Κτήριο του Μουσείου Μπενάκη (15 Μαΐου έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2012).
Η έκθεση παρουσίαζε μια επιλογή κοσμημάτων σχεδιασμένων από μερικούς από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του δεύτερου μισού του 20ού και του 21ου αιώνα. Τα έργα των Stephen Antonakos, Bernar Venet, Louise Bourgeois, Georges Braque, Alexander Calder, César, Giorgio de Chirico, Jean Cocteau, Max Ernst, Ablerto Giacometti, Keith Haring, Jeff Koons, Fernand Leger, Roy Lichtenstein, Pablo Picasso και Man Ray, που παρουσιάζονταν μεταξύ άλλων στην έκθεση, προέρχονται στην πλειοψηφία τους από την προσωπική συλλογή της επιμελήτριας της έκθεσης Diane Venet και θέτουν εκ νέου το ζήτημα της σύνδεσης της αργυροχοΐας με την καλλιτεχνική δημιουργία.
Η έκδοση περιλαμβάνει σύντομο εισαγωγικό κείμενο της Diane Venet και μια μικρή επιλογή από τη συλλογή της, και συμπληρώνεται με τα έργα 21 Ελλήνων καλλιτεχνών, τα οποία πλαισίωσαν την παρουσίαση της συλλογής στην Αθήνα.

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα