Blogger Template by Blogcrowds.

Ποιός μου χάλασε το τραίνο; 12 μουσικά παραμύθια

Τίτλος: Ποιός μου χάλασε το τραίνο; 12 μουσικά παραμύθια (+CD)
Στίχοι: Παρασκευάς Καρασούλος, Γιάννης Βασιλόπουλος
Μουσική: Γιώργος Ανδρέου
Εικονογράφηση: Μαριλίτσα Βλαχάκη 
Έκδοση: Μικρή Άρκτος, Αθήνα, 2015
ISBN: 978-960-8104-70-9
Τιμή στο βιβλιοπωλείο μας: 12,80€


 Ο Παρασκευάς Καρασούλος μαζί με το Γιάννη Βασιλόπουλο (το νεότερο έλληνα στιχουργό, 17 ετών μόλις, που γνωρίσαμε από την 4η Ακρόαση της Μ. Άρκτου) συνυπογράφουν τους στίχους των τραγουδιών του «Τραίνου».

Ο Γιώργος Ανδρέου (και η Δήμητρα Γαλάνη σ’ ένα τραγούδι) ανέλαβαν την μελοποίησή τους, δημιουργώντας έναν παράξενο μουσικό κόσμο φανταστικών ηρώων και ιστοριών. Ένας Ασχημοβάτραχος, ένα σκονισμένο μουσικό κουτί γεμάτο ευχές, το φάντασμα – φίλος της Δανάης, ένα παρατημένο Κουκλόσπιτο, οι τρελαμένες φούσκες, ένα εκνευρισμένο φεγγάρι που γίνεται ολοστρόγγυλο κάθε φορά που κλέβει γλυκά, το μαγικό κάστρο του Κουαντρώ – είναι οι επιβάτες αυτούς του παράξενου Τραίνου.

Όταν χαλά στη διάρκεια του ταξιδιού του το τραίνο, αφήνει ελεύθερα τα παιχνίδια, να αφηγηθούν τις παράλογες ιστορίες τους και να διεκδικήσουν την παρουσία τους στο δικό τους παράλληλο σύμπαν.

Τα τραγούδια ερμηνεύουν η Κορίνα Λεγάκη αλλά και δύο νέοι ερμηνευτές που διακρίθηκαν στην 4η Ακρόαση: η Δήμητρα Σελεμίδου και ο Δημήτρης Βουτσάς. Συνεπιβάτες στο παράξενο αυτό ξεχαρβαλωμένο τραίνο, η Δήμητρα Γαλάνη και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

Την έκδοση κοσμούν έργα της ζωγράφου Μαριλίτσα Βλαχάκη.

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα