Blogger Template by Blogcrowds.

Στον δρόμο για τις Βρυξέλλες. Βιβλίο με CD

Τίτλος: Στον δρόμο για τις Βρυξέλλες. Βιβλίο με CD
Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος
Κείμενα: Paul Willems
Έκδοση: Μικρή Άρκτος, Αθήνα 2015
Σελίδες: 100
ISBN: 978-960-8104-69-3
Τιμή στο βιβλιοπωλείο μας: 13,52€


Η πρώτη συνεργασία του Θάνου Μικρούτσικου με τη Μικρή Άρκτο, πραγματοποιείται με την κυκλοφορία σε βιβλίο και ψηφιακό δίσκο δύο έργων του Θάνου Μικρούτσικου, πάνω σε δύο κείμενα του Βέλγου λογοτέχνη Paul Willems. Τα δυο αυτά έργα σε σκηνοθεσία Henri Ronse, διακρίθηκαν ως μεγάλες επιτυχίες στο Εθνικό Θέατρο των Βρυξελλών το 1983 και το 1984.

Το Warna/ Βαρνά (έργο για σοπράνο, κρουστά, πλήκτρα και ορχήστρα εγχόρδων) ερμηνεύεται μοναδικά από τη Σόνια Θεοδωρίδου με τη συμμετοχή της Καμεράτα των Φίλων της Μουσικής υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ ενώ το Nuit avec ombres en couleurs / Νύχτα με σκιές χρωματιστές (σουίτα για μέτζο σοπράνο και κουαρτέτο εγχόρδων) από την αγαπημένη ερμηνεύτρια των σύγχρονων συνθετών της δεκαετίας του ΄70 και του ΄80 Irene Jarsky και το κουαρτέτο εγχόρδων Razumowsky υπό τη διεύθυνση του ίδιου του συνθέτη.

Στην έκδοση που παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό η Μικρή Άρκτος, η Τιτίκα Δημητρούλια μετέφρασε τα ποιητικά κείμενα του Paul Willems, κείμενα για τις παραστάσεις και το έργο του Βέλγου λογοτέχνη δημιουργώντας για τον αναγνώστη- ακροατή, μια ολοκληρωμένη αντίληψη του βάρους και της σημασίας της έκδοσης.

Αποκλειστικά για την έκδοση ο Βέλγος ζωγράφος Thierry de Cordier παραχώρησε άδεια χρήσης έξι ζωγραφικών του έργων, που κοσμούν το βιβλίο.

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα