Blogger Template by Blogcrowds.

Μικρό αφιέρωμα στον Mario Vitti

Μικρό αφιέρωμα στον Mario Vitti
Συλλογικό

Επιμέλεια: Αρβανιτάκης Δημήτρης
Μουσείο Μπενάκη, Αθήνα 2018, 182σελ.
ISBN: 978-960-476-228-6
Τιμή: 12,00€
Τιμή ΜΙΕΤ: 9,60€





Η έκδοση περιλαμβάνει τα κείμενα που εκφωνήθηκαν κατά την εκδήλωση προς τιμήν του μεγάλου νεοελληνιστή φιλολόγου Mario Vitti, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη, τον Δεκέμβριο του 2016, υπό την αιγίδα του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλου και με τη συνεργασία της Ιταλικής πρεσβείας.

Στα κείμενα επισημαίνονται οι καίριες συμβολές του Vitti στην ελληνική φιλολογία, αναδεικνύεται η σημασία της Ιστορίας της νεοελληνικής λογοτεχνίας του, μέσα από την παράλληλη “ανάγνωσή” της με εκείνες του Κ.Θ. Δημαρά και του Λίνου Πολίτη, εντάσσεται η Ιστορία του στη ροή της μακράς παράδοσης των Ιστοριών της ελληνικής λογοτεχνίας στην Ιταλία και υπογραμμίζεται ο ρόλος του στη διάδοση της ελληνικής λογοτεχνίας και ιδίως της Γενιάς του Τριάντα στην Ιταλία. Περιλαμβάνονται χαιρετισμοί του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλου και του Πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα κ. Efisio Luigi Marras.

Η έκδοση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη και τη συνεργασία της Ιταλικής πρεσβείας και του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου της Αθήνας.

Κείμενα: Νάσος Βαγενάς, Αλέξης Πολίτης, Ευριπίδης Γαραντούδης, Caterina Carpinato, Paola Maria Minucci

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα