Blogger Template by Blogcrowds.

Ο Άρχοντας με τα Πολλά Πρόσωπα

Τίτλος: Ο Άρχοντας με τα Πολλά Πρόσωπα. Χρονικό μιας Οικογένειας 1685-1920
Συγγραφέας: Μελέτης Μελετόπουλος
Έκδοση:
Εκδόσεις Καπόν, Αθήνα 2017
Σελίδες: 480
ISBN: 978-618-5209-16-2
Τιμή στο βιβλιοπωλείο μας:
19,60€







Ένα ιστορικό μυθιστόρημα γεμάτο ανατροπές, που εκτυλίσσεται στην διάρκεια τριών αιώνων, από το 1685 έως το 1920, και βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Η ιστορία μιας οικογένειας και ενός έθνους, όπου κυριαρχούν ο έρωτας και ο πόλεμος, τα πάθη και η εκδίκηση.

Είναι η ιστορία μιας πολεμικής οικογένειας, που ήρθε από την Ήπειρο με την στρατιά του Μοροζίνι το 1685, εγκαταστάθηκε στις Σπέτσες, πολέμησε σε όλη την διάρκεια της τουρκοκρατίας αδιάλλακτα τους κατακτητές και συμμετείχε πρωταγωνιστικά στο έπος του Εικοσιένα, στην στεριά και στην θάλασσα. Όταν η οικογένεια αυτή ενεπλάκη στην δολοφονία της Μπουμπουλίνας, οι γόνοι της μετανάστευσαν λόγω της βεντέττας στην Λακωνία, όπου εξελίχθηκαν σε ισχυρούς γαιοκτήμονες με περιπετειώδη ζωή και μεγάλα πάθη.

Παράλληλα, το βιβλίο παρακολουθεί τα μεγάλα γεγονότα της Ελληνικής ιστορίας, συχνά με αντισυμβατικό τρόπο. Ο αναγνώστης θα ταξιδέψει με τον Φραντσέσκο Μοροζίνι στην θρυλική εκστρατεία του εναντίον των Τούρκων στην Ελλάδα το 1685 και θα διαπιστώσει ότι δεν ήταν μόνον ο υπαίτιος της καταστροφής του Παρθενώνα, αλλά και ο ηγέτης που θέλησε να καταλύσει την Οθωμανική αυτοκρατορία και να αναβιώσει την Ρωμαϊκή. Θα ακολουθήσει τον μεγάλο βεζύρη Αλή Κιουμουρτζή στην κατάκτηση μιας αγνώριστης σε μας Πελοποννήσου του 1715, θα μάθει τις φρικιαστικές λεπτομέρειες των Ορλωφικών του 1770 και θα ταξιδέψει με τους Έλληνες πειρατές στην Μεσόγειο του 18ου αιώνα. Θα αποκτήσει μια εικόνα της Άλωσης της Τριπολιτσάς τον Σεπτέμβριο του 1821 και θα πληροφορηθεί το άγνωστο περιστατικό με την ταπείνωση του Δράμαλη στο Αγιονόρι. Διαβάζοντας τον συγκλονιστικό διάλογο του κατασκόπου Κράντοκ με τον νεαρό διερμηνέα του Κόδριγκτον, θα συνειδητοποιήσει πόσο αγνοούμε τι πραγματικά διακυβεύθηκε στην ναυμαχία του Ναυαρίνου. Θα μάθει επίσης ότι ο Κριμαϊκός Πόλεμος ήταν μια δεύτερη Ελληνική Επανάσταση που απέτυχε, γιατί οι Προστάτιδες Δυνάμεις δεν ήθελαν την διάλυση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Ο συγγραφέας ερεύνησε οικογενειακά και κρατικά αρχεία, ξένες και ελληνικές πηγές, ανέκδοτα έγγραφα και απομνημονεύματα, συνομίλησε με δεκάδες πρόσωπα σε όλη την Ελλάδα, εξέτασε τεκμήρια και κειμήλια. Από όλα αυτά γεννήθηκε ένα αληθινό και για αυτόν τον λόγο συναρπαστικό μυθιστόρημα.

(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα