Blogger Template by Blogcrowds.

Ακρόπολη Περιήγηση στο Μουσείο και στα Μνημεία της

Τίτλος: Ακρόπολη / Περιήγηση στο Μουσείο και στα Μνημεία της 
Συγγραφέας: Πάνος Βαλαβάνης 
Επιμέλεια Κειμένων:  Ντιάνα Ζαφειροπούλου 
Έκδοση: Εκδόσεις Καπόν, 2015 
Σελίδες: 63 
ISBN: 978-960-6878-73-2 
Τιμή με έκπτωση: 8,63€



Η Ακρόπολη και το Μουσείο της αποτελούν ένα ολοκληρωμένο αρχιτεκτονικό και καλλιτεχνικό σύνολο, από τα ση­μαντι­κότερα στην ιστορία του παγκόσμιου πολιτισμού. Η επίσκεψη στην Ακρόπολη και η περιήγηση στο Μουσείο μπορούν να γίνουν εμπειρίες μοναδικές αν μπορέσουμε, με τη βοήθεια ενός καλού οδηγού, να προσεγγίσουμε τόσο τα μνημεία που σώζονται στον ιερό βράχο όσο και τα μοναδικά έργα τέχνης που εκτίθενται στο μουσείο.

Το βιβλίο Ακρόπολη. Περιήγηση στο Μουσείο και στα Μνημεία της καρπός εμπεριστατωμένης έρευνας, βασισμένης στα τελευταία επιστημονικά δεδομένα, φιλοδοξεί να γίνει ένας φιλικός και χρήσιμος συνοδοιπόρος. Με τις περιγραφές και τις ερμηνευτικές αναλύσεις μάς βοηθάει να δούμε με μια άλλη ματιά τα μνημεία και να κατανοήσουμε τα ιστορικά, καλλιτεχνικά και πολιτικά γεγονότα που συνέβαλαν στη δημιουργία τους. Μέσα από τα κείμενα και τις εικόνες θα γνωρίσουμε τους θεούς και τους ήρωες που λατρεύτηκαν στην Ακρόπολη, τους ηγέτες που οραματίστηκαν τα μεγάλα έργα, τους καλλιτέχνες που τα πραγματοποίησαν, καθώς και τις καινοτόμες ιδέες που εφάρμοσαν, αλλά και τους αθηναίους  πολίτες που τα χάρηκαν.

Αυτό το μικρό βιβλίο θα μας βοηθήσει να αναζητήσουμε και να γνωρίσουμε τα μνημεία της Ακρόπολης όχι με δέος, αλλά με τη χαρά που προσφέρει η γνώση.

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα