Blogger Template by Blogcrowds.

Νέες εκδόσεις Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης

http://www.cup.gr/Images/Products/quantum-cover.pngΤίτλος: Κβαντική Οπτική 
Συγγραφέας:Mark Fox 
Μετάφραση: Ιωάννης Παπαδόγγονας 
Έκδοση: Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, 2015 
Σελίδες: 408 
ISBN: 978-960-524-407-1 
Τιμή με έκπτωση: 45,00€



Τα περισσότερα εγχειρίδια κβαντικής οπτικής απευθύνονται κυρίως σε μεταπτυχιακούς φοιτητές στο στάδιο του διδακτορικού τίτλου. Ο στόχος της Εισαγωγής στην κβαντική οπτική είναι να παρουσιάσει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σε πιο προσιτό επίπεδο πραγμάτευσης, κατάλληλο για τελειόφοιτους προπτυχιακούς φοιτητές και για μεταπτυχιακούς φοιτητές στα πρώτα στάδια των μεταπτυχιακών σπουδών τους.
Το κείμενο χωρίζεται σε τέσσερα κύρια μέρη, καλύπτοντας σύγχρονα ζητήματα τόσο της καθαρής όσο και της εφαρμοσμένης κβαντικής οπτικής:

I. Εισαγωγή και προαπαιτούμενες γνώσεις.
II. Φωτόνια.
III. Αλληλεπιδράσεις ατόμου-φωτονίου.
IV. Κβαντική επεξεργασία πληροφοριών.

Στην ανάπτυξη του γνωστικού αντικειμένου δίνεται έμφαση περισσότερο στη διαισθητική φυσική κατανόηση παρά στη μαθηματική τεκμηρίωση, παρ’ όλο που στα σημεία όπου είναι απαραίτητο παρατίθενται και οι σχετικές αποδείξεις. Το βιβλίο περιλαμβάνει πολυάριθμα επεξηγηματικά παραδείγματα, με ιδιαίτερη έμφαση στις πειραματικές παρατηρήσεις κβαντοοπτικών φαινομένων. Τα περισσότερα κεφάλαια περιλαμβάνουν λυμένα παραδείγματα, καθώς και 10-15 ασκήσεις. Η κυρίως ύλη συμπληρώνεται με έξι ειδικά παραρτήματα.

Ο Δρ A. M. Fox είναι Καθηγητής Φυσικής στο Τμήμα Φυσικής και Αστρονομίας του Πανεπιστημίου του Sheffield.


http://www.cup.gr/Images/Products/SystimataBaseonDeomenonEniaios_1.jpgΤίτλος: Συστήματα Βάσεων Δεδομένων (ενιαίος τόμος) 
Συγγραφέας:Garcia Molina, Ullman, Widom 
Μετάφραση: Γ. Γεωργακόπουλος, Θ. Δρίτσας 
Έκδοση: Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, 2012 
Σελίδες: 1300 
ISBN: 978-960-524-309-8 
Τιμή με έκπτωση: 72,00€

Έργο καταξιωμένων επιστημόνων υπολογιστών του Πανεπιστημίου Stanford, το βιβλίο αυτό αποτελεί μια πλήρη και περιεκτική εισαγωγή στα συστήματα βάσεων δεδομένων, με έμφαση στη σχεδίαση και τη χρήση βάσεων δεδομένων, καθώς και στην υλοποίηση εφαρμογών και Συστημάτων Διαχείρισης Βάσεων Δεδομένων (ΣΔΒΔ). Το πρώτο μέρος του αναλύει σε βάθος τις βάσεις δεδομένων από τη σκοπιά του σχεδιαστή, του χρήστη, και του προγραμματιστή εφαρμογών βάσεων δεδομένων. Καλύπτει τα πλέον πρόσφατα πρότυπα βάσεων δεδομένων SQL-1999, SQL/PSM, SQL/CLI, JDBC, ODL και XML, παρουσιάζοντας την SQL πληρέστερα από τα περισσότερα συναφή εγχειρίδια. Το δεύτερο μέρος του βιβλίου πραγματεύεται τις βάσεις δεδομένων από τη σκοπιά του κατασκευαστή ΣΔΒΔ. Επικεντρώνεται στις αποθηκευτικές δομές, στην επεξεργασία ερωτημάτων και στη διαχείριση δοσοληψιών. Το βιβλίο καλύπτει τις κύριες τεχνικές που εφαρμόζονται σε αυτές τις περιοχές, παρουσιάζοντας τη βελτιστοποίηση ερωτημάτων πληρέστερα απ’ ό,τι τα περισσότερα συναφή εγχειρίδια. Tα πιο σύνθετα ζητήματα που πραγματεύεται περιλαμβάνουν τους πολυδιάστατους δείκτες, τις κατανεμημένες δοσοληψίες και τις τεχνικές ολοκλήρωσης πληροφοριών. Η περιεκτική αυτή έκδοση είναι πολύτιμη είτε ως ακαδημαϊκό σύγγραμμα είτε ως επαγγελματικό βιβλίο αναφοράς.

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα