Blogger Template by Blogcrowds.

Ελληνο-Βρετανικές Σχέσεις

Τίτλος: Ελληνο-Βρετανικές Σχέσεις. Πτυχές της πρόσφατης ιστορίας τους
Κείμενα:  Συλλογικό
Επιμέλεια: Άννα Καραπάνου
Έκδοση: Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, Αθήνα 2016
Σελίδες: 294
ISBN: 978-618-5154-04-2
Τιμή στο βιβλιοπωλείο μας: 9,60€





Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία έχει τη χαρά, με την παρούσα έκδοση, να παρουσιάσει στους ειδικούς, που έχουν αμεσότερο ενδιαφέρον, αλλά και στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό τα Πρακτικά του τριήμερου συνεδρίου που διοργάνωσε το ίδιο από κοινού με την Πρεσβεία της Μεγάλης Βρετανίας στην αίθουσα της Γερουσίας στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, το Νοέμβριο του 2012. 

Θέμα του συνεδρίου ήταν ορισμένες βασικές πτυχές των ελληνο-βρετανικών σχέσεων κατά τα τελευταία 150 χρόνια. Διακεκριμένοι Έλληνες και Βρετανοί επιστήμονες ανέλυσαν τις αμφίπλευρες πολιτικές, πολιτισμικές, οικονομικές και λοιπές συνεργασίες, επιρροές και ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών σε ένα μακρό χρονικό διάστημα κατά το οποίο η ιστορική συγκυρία έφερε επανειλημμένα και τις δύο στον ίδιο ευρύτερο χώρο ιδεών, αλλά και στο ίδιο στρατόπεδο σε κρίσιμες στιγμές της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας ιστορίας. 

Το Ίδρυμα της Βουλής ευχαριστεί θερμά τους εισηγητές στο συμπόσιο, που είναι και οι συγγραφείς των κειμένων που ακολουθούν. Ευχαριστεί επίσης τη Βρετανική Πρεσβεία για τη συνδρομή της στη διοργάνωση του συνεδρίου, αλλά και όλους όσοι το παρακολούθησαν και εμπλούτισαν τη συζήτηση με τις παρεμβάσεις τους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στη συνεργάτιδα του Ιδρύματος, κυρία Άννα Καραπάνου, η οποία είχε την επιμέλεια της έκδοσης αυτής. 

(Από τον πρόλογο των Παύλος Σούρλας, John Kittmer)

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα