Blogger Template by Blogcrowds.


Ἡ ὀδυνηρὴ μνήμη τῆς σάρκας
ἐρωτικὰ ἰχνηλατώντας τὴν ποίηση τοῦ Κώστα Θ. Ριζάκη
Άννα Αφεντουλίδου
Προμετωπίδα: Μαργαρίτα Βασιλάκου
Εκδόσεις του Φοίνικα 2017, 120 σελ.
ISBN: 978-960-6849-65-7
Τιμή: 12,00 €
Τιμή ΜΙΕΤ: 10,80 €
 


Το βιβλίο της Άννας Αφεντουλίδου, με τον τίτλο Κώστας Ριζάκης και υπότιτλο Ερωτικά ιχνηλατώντας την ποίηση του Κώστα Θ. Ριζάκη, συνιστά μια μονογραφία στηριγμένη σε παλαιότερα κείμενά της για τον ποιητή και εμπλουτισμένη με άλλα για την περίσταση. Πρόκειται για μία φιλόδοξη φιλολογική εργασία, επεξεργασμένη με επιστημονική συνέπεια και ποιητική χάρη, ποιήτρια η ίδια, άλλωστε, και έγκριτη συγγραφέας.
Το βιβλίο αποτελείται από τα εξής Μέρη: Προλογικό Σημείωμα, Ποιητικά και ποιητολογικά χαρακτηριστικά, Αλίκη: θηλυκή αρχετυπική φιγούρα;, Γυναικείο σώμα και οραματική ενορχήστρωση, Σωματικές μεταλλάξεις (σε επτά ενότητες), Λυρικοί και Δραματικοί διασκελισμοί, Επιλογικά, Επίμετρο, Βιογραφικό συγγραφέως. Σύνολο σελίδων 117.
Η ιδιαιτερότητα της ποίησης του Ριζάκη, η ταυτότητα των χαρακτηριστικών της που την κάνουν διακριτή και «αξιοδιάκριτη», η ιδιαίτερη προσοχή με την οποία φροντίζει ο ποιητής τα ποιήματά του, η μοναχική και απομονωμένη ζωή του, καταγράφονται στα χαρακτηριστικά του έργου του, τα οποία προκαλούν τον αναγνώστη να επιστρέψει σ’ αυτό πάλι και πάλι. [...]

(Απόσπασμα από παρουσίαση του βιβλίου της Ανθούλας Δανιήλ)
 
 
 

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα