Blogger Template by Blogcrowds.

Αφιέρωμα στον Δημήτριο Σ. Γκίνη (1890-1978)

Αφιέρωμα στον Δημήτριο Σ. Γκίνη (1890-1978)
Ιστορικό του Δικαίου, Μελετητή της Παιδείας και Βιβλιογράφο
Πρακτικά Ημερίδας Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2016

Επιμέλεια: Σκλαβενίτης Ε. Τριαντάφυλλος, Πουλής Σωκράτης
Εταιρεία Λευκαδικών Μελετών 2017, 94 σελ.
ISBN: 978-960-7498-595
Τιμή: 10,60€
Τιμή ΜΙΕΤ: 8,50€




Η Εταιρεία Λευκαδικών Μελετών, στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο και πάθος το πολιτισμικό της έργο, όπως το παρέλαβε από τους προκατόχους, για την πνευματική άνοδο του τόπου μας.
Στο παρελθόν έχουν πραγματοποιηθεί αφιερώματα για αποβιώσαντες ή ζώντες Λευκαδίτες της τέχνης, της επιστήμης και της καλλιτεχνίας.
Πέρυσι, σχεδόν τέτοιες ημέρες, στη φιλόξενη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, που τώρα εμείς βρισκόμαστε, γνωρίσαμε στους συμπατριώτες μας και στο πανελλήνιο τον χαράκτη-Καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών κ. Γιάννη Γουρζή και εκθέσαμε στον διπλανό χώρο αρκετά έργα του.
Λίγους μήνες αργότερα παρουσιάσαμε σε πολυπληθές ακροατήριο το καταγραμμένο αρχαιολογικό επιστημονικό έργο της Διδάκτορος, Ομότιμης Διευθύντριας του Βυζαντινού Μουσείου Αθηνών, κ. Μυρτάλης Αχειμάστου-Ποταμιάνου, και τον Αύγουστο, στη Λευκάδα, το έργο του ζωγράφου-αγιογράφου Νικολάου Μ. Ασπρογέρακα (1879-1941), με την ευγενική χορηγία του αρχιτέκτονα κ. Χρίστου Λεμπέση. [...]

 (Από την έκδοση)

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα