Blogger Template by Blogcrowds.

Εφημερίδα από την Αμερικάνικη Δύση

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης διοργανώνει και παρουσιάζει
την έκθεση φωτογραφίας του Αντώνη Θεοδωρίδη
«Εφημερίδα από την Αμερικανική Δύση»,
στο βιβλιοπωλείο του, Αμερικής 13, Αθήνα.



Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019, στις 8.00 μ.μ.

Η έκθεση περιλαμβάνει εννέα φωτογραφίες του Αντώνη Θεοδωρίδη από την φωτογραφική του περιπλάνηση στις δυτικές πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι εικόνες του συνθέτουν έναν μικρόκοσμο ανθρώπων και τοπίων  ̶  άλλοτε γνώριμο από τη μαζική απεικόνιση του, άλλοτε αναπάντεχο και ποιητικό.

Στο εισαγωγικό κείμενο του βιβλίου Εφημερίδα από την Αμερικάνικη Δύση, έκδ. Άγρα, που συνοδεύει την έκθεση, ο καλλιτέχνης σημειώνει:

«Μοιάζει δύσκολο να αφηγηθούν τα ταξίδια τους, όσοι περιπλανώνται άσκοπα. Μα αν θα μπορούσα να φανταστώ τη στιγμή στο μακρινό παρελθόν που γεννήθηκε η τέχνη, θα υπέθετα ότι μαζί της, στην ίδια στιγμή, εφευρέθηκε και η περιπλάνηση. Έτσι κάπως, περιπλανώμενος, ταξίδεψα για πρώτη φορά στην Αμερική. Φέροντας μαζί μου τις αμέτρητες εικόνες της, μέσα από τις οποίες ανατράφηκε σαν μέσο η Φωτογραφία, και μαζί της και εγώ. Οι βουνοκορφές του Ανσελ Άνταμς, μια αγρότισσα της Ντόρoθι Λανγκ που σφίγγει τα χείλη, η θέα στο δρόμο από το ξενοδοχείο Ρόμπερτ Φρανκ και ένα μοναχικό δέντρο του Ρόμπερτ Άνταμς, όλα τους θα βρεθούν στο δρόμο μου».

Παράλληλα με τα εγκαίνια θα γίνει και σύντομη παρουσίαση του ομότιτλου βιβλίου από τον Σταύρο Πετσόπουλο, εκδόσεις Άγρα, τον εικαστικό Νικόλα Βεντουράκη και τον ίδιο τον καλλιτέχνη.
Το βιβλίο παίρνει την μορφή εφημερίδας, ερχόμενο σε διάλογο με τις πολυάριθμες τοπικές εφημερίδες που ο φωτογράφος συνέλεξε καθοδόν.

Εγκαίνια: Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, στις 8.00 μμ.
Διάρκεια: Πέμπτη 31 Οκτωβρίου – Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019
Πληροφορίες: 210 3614143 & 210 3234267

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα & Τετάρτη 9.30 – 15.30,
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 9.30 – 20.00
Σάββατο 10.00 – 17.00

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα